0

Fogyókúra télen – ügyeljen a vitaminfogyasztásra!

Fogyókúra télen – ügyeljen a vitaminfogyasztásra!

Legtöbben a tavaszi időszakban döntünk úgy, hogy itt az ideje a strandszezon előtt leadni a felesleges kilókat. Ha csupán 4-5 kilóról van szó, ez lehetséges is, de sajnos tény, hogy a lakosság nagy része ennél jóval több felesleggel rendelkezik. A heti egy kilogrammos fogyás mondható természetesnek, és azzal is muszáj számolni, hogy minden bizonnyal lesznek időszakok, amikor nem megy majd úgy a kalóriaégetés, mint azt szeretnénk. Ha tehát bombaformába kívánja hozni magát, és mindezt egészséges módszerekkel tenné, már a hideg hónapokban neki kell látnia az edzésnek, és az étkezési szokások megváltoztatásának.

A fogyókúra télen azért érdemel kiemelt figyelmet, mert szervezetünk ilyenkor fokozottan kitett a megbetegedéseknek. Válasszon bármilyen diétás módszert, a kalóriacsökkentés meg fogja terhelni szervezetét, valamint az edzések során a  távozott vitaminok és ásványi anyagok mindenképpen pótlásra szorulnak.

Szerezzen be táplálék kiegészítőket, hogy a fogyókúra télen se döntse ágynak! Vas, magnézium, L-karnitin a fogyásért, C-vitamin, folsav, B-vitaminok – ezekre feltétlenül szüksége lesz. Választhatja a komplex készítményeket is, de a minőségre figyeljen oda!

A fogyókúra télen sem jelent automatikusan egyet azzal, hogy megbetegszik majd, de tény, hogy a kevesebb elérhető zöldség, gyümölcs miatt nehezebb összeállítani az étrendet. Kezdje időben a diétát, de ne feledkezzen meg a saját magára való odafigyelésről, hiszen akár súlyos hiánybetegség is lehet a vége! 

Iktatva: Egészség

Írj most.

Küldés
FPI
2011