0

Fitness otthon – kondigépet a lakásba!

Fitness otthon – kondigépet a lakásba!

Fogyás, diéta, fitness- olyan fogalmak ezek napjainkban, melyeket egyre gyakrabban hallunk. Az emberek mindinkább kezdik belátni azt, hogy a normál testsúly nem csak esztétikai kérdés, de bizony az egészségügyi kockázatok elkerülése végett is nagyon fontos. Bizonyított tény, hogy a felesleges kilók a szív-, és érrendszeri megbetegedések mellett a magas vérnyomásról, a cukorbetegségről, valamint a magas koleszterinszintről is tehetnek. A mindennapi energikusság és jó közérzet érdekében tehát elengedhetetlen, hogy odafigyeljen testsúlyára, és a rendszeres testmozgásra.

De mégis hogyan valósítható meg a mozgás, amikor egész nap rohanunk a munkahelyi teendők és az otthoni elfoglaltságok között? Minden csak szervezés és elhatározás kérdése, s ha nincs ideje arra, hogy konditerembe járjon, akkor a kondigép webshop kínálatból akkor is beszerezheti az Önnek tetsző típust, s így otthona kényelmét sem kell elhagynia egy alapos átmozgató edzéshez.

A jelentős súlyfelesleggel küzdők számára gyakran jelent problémát a megfelelő mozgásforma kiválasztása. Tény, hogy nekik alaposan meg kell választaniuk, milyen edzést választanak, hiszen ízületeiket kímélniük kell- addig mindenképpen, amíg a felesleg nagyrészét nem sikerül leadniuk. Az ugrálással járó aerobic órák és a futás helyett számukra kiválóan alkalmas az elliptikus tréner, amely otthoni használatra is beszerezhető már elérhető árkategóriában.

Szívesen pattan nyeregbe, és teker a tavasztól őszig terjedő időszakban? Ez a típusú kardio mozgásforma nem megterhelő, de ugyanakkor a pulzust azon a szinten tartja, mely hozzájárul a zsírégetés beindulásához a 20-30. perc után. Télen sem kell lemondania a kerékpározás kínálta élvezetes mozgásformáról, hiszen a szobabicikli ehhez megteremti a lehetőséget a négy fal között. Akár kedvenc filmjét is megnézheti addig, amíg teker, s máris letudta a napi mozgást, ami nélkülözhetetlen a fittség és a normál testsúly eléréséhez.

Hasról szeretne fogyni, és állóképességét is növelné? E célból a futás a lehető legjobb választásnak bizonyul, ugyanis nem csak felpörgeti az anyagcserét, de szakemberek véleménye szerint is kiválóan pucol, segít megszabadulni a méreganyagoktól, s nem utolsó sorban a hason lerakódott feleslegtől. A futópad otthonra történő beszerzésével még a konditeremig sem kell elmennie, így a munka után azonnal neki is láthat a stresszoldó futásnak. Szánjon rá minden lap legalább 25-30 percet!

Ne feledje, a fogyás nem pusztán a mozgástól függ! Szakemberek véleménye is megegyezik abban, hogy a siker hetven százalékban az étkezésen múlik. Ügyeljen tehát arra, hogy mi kerül napi rendszerességgel a tányérjára, kerülje a tranzszsírokban gazdag élelmiszereket, helyettük részesítse előnyben a paleo étrend és a vegán táplálkozás Önnek tetsző irányvonalait, és figyeljen oda a nagymennyiségű folyadékbevitelre is! Zsírégető készítmények, gyógyteák  fogyasztásával elősegítheti, hogy az edzések hatékonyabba, a fogyás pedig gyorsabb legyen.

Iktatva: Egészség

Írj most.

Küldés
FPI
2011