1

Falvágás, betonvágás panellakás átalakításkor

Falvágás, betonvágás panellakás átalakításkor

Falvágással a lakótelepi lakások kényelméért

A magyar lakótelepi lakások zöme 1959 és 1991 között épült, ebből is a legtöbb a hetvenes évek derekán. A mai igényeknek ezek a lakások, főképp a szűkös és szabványos beosztások miatt sokszor nem felelnek meg. Szeretnénk szebben, tágasabban, egyéniségünknek jobban megfelelően lakni, még akkor is, ha panelben élünk!

A panel falvágás tippeket itt megnézheti, jól látszik a megnövelhető a tér.

Segítünk ötletet adni. Lehetnek olyan új átjárók, ajtók, átadóablakok, melyekkel egyénien és kreatívan tudjuk berendezni a lakást, esetleg üvegtéglákkal sokkal világosabbá és szellősebbé varászsolhatja a rideg és tömör falakat, ám ennél messzebb is lehet tekinteni: falvágással komplett válaszfalakat lehetséges megszüntetni, így akár panellakásban sem lehetetlen az amerikai konyhás nappali, vagy az étkező és a konyha közötti tágas tálalóablakkal a háziasszony kényelme, hogy a főzés közben se szakadjon el a családtól, vagy a vendégektől.

Panel fürdőszoba átalakítás falvágással

A panel fürdőszoba átalakítása szintén lehetséges, amibe a szabvány kis méretű kád helyett egy hidromasszázs sarokkád, netán egy kis házi szauna is beleférhet, vagy éppen a fürdőszobából elvett hely fog egy nagyobb és élhetőbb nappalit biztosítani: bármi lehet, amire Önnek és családjának szüksége van.

Érdekes gondolat, nem? Bizonyára már Ön is gondolkozott valami hasonlón, de az ajtók, szerelések, a csövek, az elektromos vezetékek áthelyezése a panel betonfalában bizony nem tartozik azok közé a dolgok közé, amit házilagosan meg lehet oldani.

Mire van szükség panelvágás előtt?

Fontos tudni, hogy a házgyári épületekben a panelfalak vágása az épület egészére kihathat, mivel a házak szerkezete eltér – építésükből adódóan – a hagyományos téglafalazat hordozásos technikáitól. Éppen ezért, mielőtt a lakás átalakításába fogunk, érdemes megnézetni, hogy csak vékony válaszfalról, vagy vastagabb, netán főfalról van-e szó?

A panel válaszfal vágása nem engedélyköteles, de nagyobb falak vágásakor statikai véleményeztetés és engedély szükséges, hogy ne gyengüljön meg az épület egésze. Mindenképpen beszéljünk a közös képviselővel nagyszabású lakás átalakításunkról, és arról is, hogy ez milyen mértékű falvágással kellene, hogy járjon. Ő tisztában van az épületre, a környékre érvényes átalakítási jogszabályokkal, mert erre egységes határozat nincs, minden lakótelepen más és más lehet.

De mi lesz a kivágott faldarab helyén, a falvágás után?

Az új nyílásnál meg kell erősíteni a falazatot, amit legtöbb esetben acélkeret beépítésével végeznek. Az U-szerelvényekből méretre készített keretet a vágás előtt kell beépíteni a falba, így miután magát a nyílást a nagyteljesítményű betonvágó gép elkészíti, akkor statikailag a fal változatlanul erős marad.

Falvágás profin, garanciával

Lehet, hogy elsőre bonyolultan hangzik, pedig nem az, csak a megfelelő szakembert kell megtalálni, aki rezgés és pormentesen, nagy teljesítményű célgépekkel képes az Ön lakásásban is segíteni. A betonfalak átvágásában úgy, hogy akár a komplett munkálatot is megrendelheti, tehát a falvágáson túl a kiegészítő és helyreállítási feladatokat is! Egy gyakorlott falvágó, betonvágó cég segítségével lakása egyszerűen megújul. Csak kívülről fog panelnek látszani a ház, a küszöböt átlépve az Ön kényelmes birodalma kezdődik!

Iktatva: Ingatlan

Egy hozzászólás "Falvágás, betonvágás panellakás átalakításkor"

  1. Szegedi Ádám szerint:

    Panellakást szeretnék venni.
    Túl sok a fal. Ha megadja az e-mail címét küldök egy alaprajzot,hogy melyi falat kellene kivenni.

Írj most.

Küldés
FPI
2011