0

Egészséges ételek és italok

Egészséges ételek és italok

Mivel napjainkban egyre több szó esik az egészséges életmódról, így még azok is hajlamosak elkezdeni foglalkozni a témával, akik egyébként nem figyelnek oda az étkezésre és a mozgásra. Az egészséges ételek és italok ugyanolyan finomak és változatos formában elkészíthetőek, mint a kalóriában gazdagabb társaik. A különbség a közérzetünkre, külsőnkre gyakorolt hatás, ez pedig cseppet sem elhanyagolható.

Arra talán felesleges is felhívni a figyelmet, hogy az egészséges ételek és italok akkor igazán jók, ha nem szaporodnak tőlük kilóink, és ellátják szervezetünket mindazokkal a vitaminokkal és ásványi anyagokkal, melyekre szükségünk van az energikussághoz és az ellenálló immunrendszerhez. A zöldség-, és gyümölcsfogyasztás éppen úgy mindennapi étrendünk részét kell hogy képezze, mint a húsok, a tejtermékek és a teljes kiörlésű lisztből készült termékek.

De mi a helyzet az italokkal? Mennyi koffein az, amellyel még büntetlenül tuningolhatjuk magunkat egy-egy fárasztó munkanapon? A mértékletesség éppen úgy fontos a kávézás esetében is, mint az alkoholfogyasztás alkalmával.

Zöld teával, szénsavmentes ásványvízzel, diétás levesekkel, gyógyteákkal és frissen facsart gyümölcslevekkel eleget tehetünk szervezetünk folyadékigényének, mely testsúlytól függően akár napi négy liter is lehet. Az egészséges ételek és italok választásával sokat tehet annak érdekében, hogy jól érezze magát a bőrében, és ne kelljen az elhízással járó számos megbetegedés hátulütőivel, és a plusz kilókkal szembenéznie idő előtt.

Iktatva: Egészség

Írj most.

Küldés
FPI
2011