0

Edzés és táplálkozás – kettős erővel a kilók ellen

Edzés és táplálkozás – kettős erővel a kilók ellen

Bár a média, az újságok és az internetes fórumok tele vannak jobbnál jobb tippekkel, ami az egészséges fogyókúrát illeti, mégis sokan vannak még mindig, akik számára nem világos, hogy mind a testmozgás, mind a táplálkozásra való odafigyelés szerepet játszanak abban, hogy külsőnk vonzó legyen, és erőnlétünkre se legyen panasz.

Az edzés és a táplálkozás tehát egymás hatását erősítve járulnak hozzá céljaink eléréséhez, ami megjelenésünket és egészségi állapotunkat illeti. Az elfogyasztott tápanyagoknak hatalmas jelentősége van az izomzat alakulásában, és kilóinktól való megszabadulásban. Hiába a napi rendszerességű torna, vagy aerobik, ha még éjszaka töltött káposztával tömjük magunkat.

Nem csak az Update életmód követői számára érdemes megfogadni azt a tanácsot, hogy a nap folyamán büntetlenül elfogyasztható ételek időponthoz kötöttek, hiszen az nyilvánvaló, hogy az esti lakmározás kalóriáit nem égetjük el, így az valószínűleg lerakódik majd zsír formájában. Edzés és táplálkozás egymástól nem elválaszthatóak, mindkettő szükséges életmódunk megváltoztatásához.

Nagyobb mennyiségű fizikai megterhelés, komoly edzőtermi munka, vagy az izomzatot erőteljesen igénybe vevő torna esetén nagyon fontos, hogy szervezetünk fehérjeraktárait rendszeresen feltöltsük. Ebből is látható tehát, hogy az edzés és táplálkozás elválaszthatatlanok egymástól, és tartós eredmények, látványos sikerek kizárólag mindkettőre való odafigyeléssel, tudatosan, következetesen lehetséges csak. Ne adjuk hát meg a plusz kilóknak a lehetőséget, hogy megkeserítsék életünket!

Iktatva: Egészség

Írj most.

Küldés
FPI
2011