9

Családi ház felújítás pályázati pénzből

Családi ház felújítás pályázati pénzből

A pályázati pénzeket családi ház felújítás esetén elsősorban fűtéskorszerűsítésre ítélik oda – jegyezte meg a Balazsepites.hu szakembere. Tény, hogy az elkövetkező években elsőként a középületekre, majd a magánépületekre is egyre szigorodó hőtechnikai előírások lépnek érvénybe, melynek meg kell felelni az ingatlanoknak. Ám nem csak emiatt fontos a felújítás és a korszerűsítés, hanem számos más indok is alátámasztja ennek lényegességét.

A már most is széles körben kötelező energetikai tanúsítvány minősítése nagymértékben függ attól, hogy mennyire energiatakarékos és korszerű az alkalmazott fűtési rendszer. Azt pedig talán felesleges is mondani, hogy ingatlanának piaci értéke függhet attól, hogy milyen minősítést kap a vizsgálat során.

Fontos tudnivaló, hogy már megkezdett felújításra nem kérhető támogatás, mindenképpen pozitív pályázati döntés szükséges ahhoz, hogy a felújítás költségeit pályázati pénzből lehessen finanszírozni. A számlákkal történő igazolás legalább olyan lényeges, mint azoknak az okmányoknak és feltételeknek megléte, melyek elengedhetetlenek a pályázat benyújtásához.

Az ingatlan energetikai tanúsítványa éppen úgy nem hiányozhat ezek közül, mint a tulajdoni lap, a rezsi számlák, vagy a NAV-tól beszerzett nullás igazolás. A felújításon azonban akkor is érdemes elgondolkodni, ha pályázati pénzből nem lehetséges valamilyen oknál fogva, hiszen tény, hogy egy korszerűbben kialakított fűtési rendszerrel komoly összegek spórolhatóak meg a téli fűtésszámlákat illetően. A megfelelő szakember megválasztásával nem csak minőségi munkát kap, de a kivitelezés is gyorsan zajlik majd.

Iktatva: Ingatlan

9 hozzászólás "Családi ház felújítás pályázati pénzből"

 1. péterffyné mátai éva szerint:

  van egí családi ház falun jelenleg lakatlankályha van bennbe régi ablakok és szeretnénk felujitani páélyázati pénuzből. jelenleg nem ott lakunk csak hétvégén használjuk, de szeretnénk beköltözni felujitás után jelenleg panellakásban lakunk. milyen lehetőségünk van a felujitásra, illetve a pályázatra várom segitségét.

  • Kecskés Róbert szerint:

   Üdvözlöm!
   Most szeretnénk megvenni egy családi házat és teljes körű fűtéskorszerűsítésre lenne szükség, ugyanis az ingatlan majd 24 éve áll lakatlanul.Van-e valamilyen lehetőségünk a felújításra pályázni?

 2. Hajnal Éva szerint:

  Üdv! A családommal 10 éve élünk Bács-Kiskun megyében egy hatalmas felújításra szorulò házban .Eddig nem volt lehetőségünk ilyen fajta segítséghez fordulni . Jò induló lenne az új élet felé ez a pályázat, hogyan tudnánk erre jelentkezni?

 3. Füriné Mária szerint:

  Üdv. A meglévöcsaládi házat szeretném körszerüsiteni. Ami abbol álna hogy nyillás szerkezet, szigetelés fütés vizesblok kialakitás, Fürdöre konyhara. Ház szétválasztása Kettö lakásra. Ház pucolás.uj kerités .es nagykapu távirányitós.Valamint a bejárat kiépitése. Kérdezem hogy tudom ennek a menetét.. Elöre is köszönök a segitö hozzá állást. 2014 .május 14 szerda

 4. Szabó Lászlóné szerint:

  Üdvözlöm! Régi cserepes házunkra szeretnénk teljes tetőcserét pályázati pénzből,hogyan van ennek menete,és mi a feltétele. .Kérem szíves segítségét.Köszönöm szépen .Tisztelettel Szabóné

 5. Szabó Lászlóné szerint:

  Nem kaptam választ!

 6. Gáspár Sándor szerint:

  Üdvözlöm. Aszt szeretném megérdeklödni,hogy utolagosan van e lehetöség tetöcseréhez pályázatot benyujtani számla melékletével és ha igen akkor mijen feltétel rencerben és holtutom eszt pontosan megteni? A tetö mostvan felújitás alat kb 1.5 hét és elkészül. A szives válaszát ezutonis várom és elöre köszönöm.Tiszteletel:Gáspár Sándor.

 7. Tóth Józsefné szerint:

  Tisztelt Címzett!
  Most vásároltunk családi házat, elkezdtük rendbe hozni (villanyvezetékek cseréje, festés, parketta), de elég sok minden kimarad. Többek között a fűtésnek már nem tudunk nekiállni. A falak (52-es tégla) nagyon jó állapotban vannak. Ha az ablakokat kicseréljük, akkor teljesen jó lesz a szigetelés. Van e rá lehetőségünk, hogy pályázatot nyújthassunk be, milyen feltételekkel és hová.

  Üdvözlettel: Tóth Józsefné

 8. Jójárt Imre szerint:

  Üdvözlöm. Régi kb 40-50éve épűlt családi házunk tetőszerkezete cseréje, + hőszigetelése szükséges.Szeretnék erdéklődni van-e valamilyen támogatási lehetőség? Előre köszönöm válaszát.

Írj most.

Küldés
FPI
2011