0

Az indonéz csoda: Bali

Az indonéz csoda: Bali

Indonézia méltán nagy hírű szigete Bali, mely egyre nagyobb népszerűségnek örvend a turisták körében. Homokos partszakaszai mellett fejlett kultúrája, vallási nevezetességei és festői tájai vonzanak évről-évre mind több látogatót a szigetre, mely bevételei nagy részét az idegenforgalomnak köszönheti. Ennek ellenére azonban lakosságának jó része még mindig a mezőgazdaságban dolgozik, az oly híres rizstermesztésben.

Bali ismert rizsteraszai mellett mindenképpen említést érdemel az a számos iparművészeti ág, melyben lakói jeleskednek. A batik, az ezüstékszerek készítése, vagy éppen a fa-, és kőfaragások is Bali népszerű cikkei közé tartoznak, melyek további bevételforrást jelentenek a sziget számára. A halászatnak és a különleges gasztronómiának köszönhetően ínycsiklandó finomságok várják a turistákat. Több ezer templom is található Balin, mely a vallási gyökerekről tanúskodik.

A szigetet felfedezni vágyók számára remek kirándulási lehetőségek adódnak, és a templomok megtekintése után olyan izgalmas programokon vehet részt a kalandra éhes utazó, mint a Szafari Park felkeresése, vagy az aktív vulkán helikopterről való megtekintése. Amennyiben a búvárkodás iránt érdeklődik, akkor is megtalálja a számítását Bali szigetén.

A hajótúrák alkalmával delfineket csodálhat meg, és ha minden vágya az volt eddig, hogy ezekkel a csodás teremtményekkel ússzon, Balin erre is alkalma adódik majd. Az indonéz konyha, művészetek és a különlegességek kedvelőinek bizonyára nem fog csalódást okozni a sziget.

 

Iktatva: Utazás

Írj most.

Küldés
FPI
2011