0

Az egészségkárosító fogyókúra

Az egészségkárosító fogyókúra

Köztudott, hogy a világon egyre magasabb a túlsúllyal küzdő emberek száma, mely részben a mozgásszegény életmódnak, az egészségtelen táplálkozásnak, részben pedig a diéta témájában való járatlanságnak tudható be. A nyár közeledtével egye több hölgy keresi azt a módszert, amellyel a leggyorsabban szabadulhat meg a lerakódott feleslegtől. Sokan azonban elfelejtik, hogy a diéta mindig személyre szabottan kell, hogy kialakításra kerüljön, hiszen életritmusunk, élettempónk, munkaköri elfoglaltságaink, valamint egészségi adottságaink nagyban eltérnek egymástól.

Korántsem biztos, hogy ami barátnőjének, vagy valamelyik családtagjának már bevált, az Önnél is eredményt hoz. Nem ritka jelenség, hogy ha a mérleg még néhány hét szigorúan betartott diéta után sem mutat kevesebbet, úgy gondolja a lelkes fogyókúrázó, hogy végigcsinálja még néhányszor szünet nélkül a káposztaleves diétát, a méregtelenítő kúrát, vagy a komoly megszorításokkal járó 13 napos fogyókúrát.

A kilókkal való harcban könnyen elfeledkezünk arról, hogy szervezetünk raktárai végesek, és ha visszaélünk annak vitamin, -és ásványi anyag készleteivel, akár súlyos alultápláltság, vagy hiánybetegségek alakulhatnak ki. Valóban igaz az, hogy fogyókúra alkalmával is tartsunk mértéket, hiszen a szélsőségek irányába való mozgás a legtöbb esetben negatív végeredménnyel zárul.

Ha már eldöntötte, melyik diétás módszer a leginkább megfelelő az Ön számára, feltétlenül kérje ki orvosa véleményét, valamint tudjon meg mindent arról, hogy milyen időközönként vághat bele újra a kúrába! Akár komoly következményektől is megkímélheti így magát!

Iktatva: Egészség

Írj most.

Küldés
FPI
2011