0

Ablak szigetelés házilag vagy szakemberrel?

Ablak szigetelés házilag vagy szakemberrel?

Mint minden ház körüli munkálat elvégzésekor, a lakásfelújítás egyes mozzanataikor, így a nyílászárók felújításánál is felmerül a kérdés mindannyiunkban, hogy érdemes-e szakemberre bízni a feladatot, vagy saját magunk is el tudjuk végezni azt. A szakmunkák esetében általánosan elmondható, hogy a kellő hozzáértés hiányával talán csak nagyobb kárt okozhatunk, mint amivel szemben állunk. Ezért is érdemes inkább egy hozzáértőre bízni a feladatot, akit ha helyesen választunk meg, jutányos áron ad ki a kezéből minőségi munkát.

Az ablak szigetelés házilag csakis akkor kifizetődő, hogy ha már rendelkezünk némi tapasztalattal e téren, és a szükséges eszközök is rendelkezésünkre állnak. A számos helyen kapható szivacs tömítőcsíkok nem feltétlenül bizonyulnak a leghatékonyabb megoldásnak, tartósságukról pedig talán felesleges is szót ejteni.

Hogy az ablak szigetelés szakemberrel vagy házilag történjen-e, azt döntse el mindenki maga, de az biztos, hogy ha ez utóbbira bízzuk a munkát, korszerű technológiát alkalmazva érhetjük el otthonunk jobb szigeteltségét, s ezzel együtt fűtési költségeink némi csökkenését.

Az ablaküvegen keresztül távozó hőt annak hőszigetelt fajtájára való cserével oldja meg a szakember, míg a nyílászáró szerkezeti hiányosságait és illeszkedési problémáit az úgynevezett svéd bemarásos módszerrel küszöböli ki, mely valóban nagyon ötletes megoldásnak bizonyul, talán ennek is köszönheti egyre nagyobb népszerűségét. Tegye le voksát bármelyik módszer mellett, a  nyílászárók korszerűsítése előbb-utóbb szükségessé válik majd.

Iktatva: Ingatlan

Írj most.

Küldés
FPI
2011