0

A tartós fogyás titka

A tartós fogyás titka

Nem csak az újévi fogadalmakat követően emelkedik meg drasztikusan a konditermeket látogatók száma, hanem a bikiniszezon előtt is sokan döntenek úgy, hogy most majd megváltják a világot, és megszabadulnak azoktól a kilóktól, melyektől akár évek alatt sem sikerült. De valóban hozhat eredményt egy-egy ilyen hirtelen fellángolás, vagy sokkal inkább lenne szükség arra, hogy a diéta és a mozgás az életmódváltás részét képezzék?

A tartós fogyás titka semmiképpen sem az aktuális fogyókúra-trendek követése, vagy éppen az éhezés. Ez utóbbit érdemes már eleve kizárni a lehetséges megoldások közül, hiszen hatására a szervezet csak tartalékoló üzemmódba kezd, arról nem is beszélve, hogy hiánybetegségek alakulnak ki, és a feszességet garantáló edzésre sem jut elegendő energia.

Nagyon fontos, hogy olyan étrendet válasszon, mely fedezi az energiaszükségletet, de ugyanakkor felpörgeti az anyagcserét, hozzájárul az izomépítéshez, és beindítja a szervezet méregtelenítési folyamatait is. A tartós fogyás titka a lisztes és cukros ételek kizárása, és a komfortzónán túli mozgás. Ne feledkezzen meg a rostban gazdag táplálkozásról sem, és nem árt, ha étrend-kiegészítőket, vitamin készítményeket is szed.

Az eredményeket ne azonnal várja. 3-4 kilótól sikerülhet megszabadulnia 2-3 hét alatt, de ha nagyobb felesleggel küzd, akkor bizony időre lesz szüksége. A tartós fogyás titka a türelem, a kitartás, a megfelelően összeállított étrend, valamint a kemény edzések! 

Iktatva: Egészség

Írj most.

Küldés
FPI
2011