0

A rendszeres testmozgás előnyei

A rendszeres testmozgás előnyei

Napjaink divathóbortjai közül sokakat elkap a diétázás iránti komoly érdeklődés. Sajnos tény, hogy a legtöbb esetben szükséges is a felesleges kilóktól való megszabadulás, a kérdés csupán az, hogyan tegyük ezt? Időről-időre napvilágot látnak a sztárok által kipróbált módszerek, de a csodatabletták is garantált sikert ígérnek. Miért van ezek ellenére mégis olyan sok elhízott ember?

A legtöbben beleesnek abba a hibába, hogy kizárólag az étrend megváltoztatásával igyekeznek súlyukon változtatni. Bár tény, hogy a tökéletes külső 60-70 százalékban az elfogyasztott ételektől függ, de egyértelmű az is, hogy a sportot sem hanyagolhatjuk el. A rendszeres testmozgás előnyei között első helyen szerepel egészségünk megőrzése.

A koplalást és az egyoldalú diétákat mindenképpen javasolt elkerülni, s az életmódunkhoz, erőnlétünkhöz alkalmas mozgásforma megválasztása is nagymértékben hozzájárulhat ahhoz, hogy testünk úgy formálódjon, ahogyan azt szeretnénk. A rendszeres testmozgás előnyei között nem feledkezhetünk meg az állóképesség javulásáról, az izzadáson keresztüli méregtelenítésről, valamint bőrünk és izomzatunk tónusának javulásáról sem. 

A rendszeres testmozgás előnyei között mindenképpen helyet érdemel azonban az a lelki megújulás is, melyet a folyamatosan egyre nagyobb teherbírás, önmagunk határainak feszegetése, és saját erőnkön felüli teljesítés során tapasztalhatunk meg. Az internetezés, vagy a televízió előtt töltött hasztalan órák helyett mozduljon ki a szabadba, járjon el edzőterembe, vagy válasszon az úszás, futás kikapcsoló, és valóban energiákkal feltöltő élménye közül!

Iktatva: Egészség

Írj most.

Küldés
FPI
2011