0

A reiki hatásai: egészség és önismeret

A reiki hatásai: egészség és önismeret

Legtöbben hajlamosak vagyunk a mindennapok mókuskerekében elfeledkezni arról, hogy a test, a szellem és a lélek harmóniája mennyire fontos ahhoz, hogy életünk teljes legyen. Sokakban merül fel a kérdés, hogy miként is lehetne erre időt és energiát áldozni ennek megteremtésére, amikor a munka, a megfelelési kényszer, a családi teendők szinte a nap teljes egészét lefoglalják. Miként sok más területen, a saját magunkra való odafigyelés kapcsán is minden attól függ, hogy hajlandóak vagyunk-e időt szánni a bennünk zajló folyamatok megismerésére. A téma fontosabb, mint azt legtöbben hinnék, hiszen számos szervi probléma hátterében tulajdonképpen a psziché megbetegedése áll. A reiki hatásai nem csupán egyes betegségek gyógyításában mutatkozik meg, hanem egész életünkre pozitív hatással van, melyet tényleg csak azok tapasztalnak meg, akik érettek efféle belső utazásra.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a kezelés során a jelen levő fájdalmak csillapodnak, a láz csökken, a vírusos megbetegedések hossza jelentősen lerövidül. Számos testi baj megelőzésére remekül alkalmazható az úgynevezett “univerzális életenergiát” felhasználó, és közvetítő folyamat, mely során nagy szerep jut a kézrátételnek, mellyel a gyógyító energiát ad a beteg testrésznek, vagy teljes egészében magának az alanynak.

A reiki hatásai pszichés problémák esetében kifejezetten ajánlottak, ugyanis alkalmas a mentális egészség helyreállítására, és annak megőrzésére. Rendszeres kezelések hatására nem csak a munkahelyen nő meg a teljesítmény, de például a sportban is sokkal többet képesek kihozni magukból azok, akik már megtapasztalták a természetgyógyászat ezen irányzatának számos, már többször bizonyított előnyét.

Az egészség helyreállítása, a stresszkezelő képesség elsajátítása pedig mind hozzájárulnak ahhoz, hogy kevesebb gyógyszerre legyen szükség az egyes testi tünetek leküzdéséhez. Kortól, vallástól, nézettől függetlenül bárki számára előnyös lehet önmaga ilyen formán történő megismerése, s a reiki hatása az életmód egészén megmutatkozik majd. A belső spirituális utazás megteremti a test, a lélek és a szellem harmóniáját, mely elengedhetetlen ahhoz, hogy mai rohanó világunkban saját belsőnket, és a bennünk lezajló történéseket megértsük.

Iktatva: Egészség

Írj most.

Küldés
FPI
2011