0

A modern háziasszony és az internetes receptek

A modern háziasszony és az internetes receptek

Míg évekkel ezelőtt még nagyanyáink receptgyűjteményeiből tanultuk meg a konyhai sütés-főzés minden csínját-bínját, addig napjainkban az internet segítségével pillanatok alatt megtalálhatjuk a keresett ételfajta többféle elkészítési módját. Részletes alapanyag ismertetéssel, kalóriamennyiségekkel, diétás változatokkal és egyedi elkészítési trükkökkel  találhatjuk szembe magunkat, és a bőség zavarából sokszor igen nehéz kiválasztani azt a receptet, mely végül elkészítésre kerüljön.

A világháló tehát mára megvalósíthatóvá tette, hogy akár egészen kezdő háziasszonyok is olyan finomságokat varázsoljanak az asztalra, melyek minden vendég és családtag ízlésének maximálisan megfelelnek majd. A részletes leírásoknak köszönhetően a hagyma pirításától kezdve egészen a sűrítési eljárásokig és sütési idő meghatározásáig minden információ elérhető a receptes oldalakon. A mennyiségek pontos betartásával valóban ínycsiklandó finomságok kerülhetnek az asztalra, ám azt sohasem szabad elfelejteni, hogy a konyhaművészet is megkíván némi kreativitást. A legjobban sikerült ételek általában mindig rendelkeznek valami apró kis trükkel, amitől az ízek és a zamatok még inkább intenzívek lesznek.

A sütés-főzés szabadidős elfoglaltságnak sem utolsó, és mint minden valamire való háziasszony tudja, akkor igazán kikapcsoló a konyhai foglalatosság, ha van kinek elkészíteni a finomságokat. Ha az ember tényleg beleteszi a lelkét a főzésbe, legyen szó akár az alapanyagok alapos és egyenletes darabolásáról, akár az ízesítés és fűszerezés arányainak eltalálásáról, akkor nincs olyan ennivaló, melyet el lehetne rontani.

Az internetes receptek további előnye, hogy sokszor képekkel és videóval ellátottak, s ez utóbbi valóban nagy segítség lehet azoknak, akik nem mozognak túl otthonosan a konyhában. A képekkel illusztrált receptek pedig elénk tűzik a célt, hogyan is kellene majd kinézni a végeredménynek. S persze arról se feledkezzünk meg, hogy az ínycsiklandó képeket nézve sokszor még akkor is megjön az étvágyunk, ha egyébként nem is vagyunk éhesek. Talán pont ez is adja az ételkészítés örömét, hogy sokszor egyszerű alapanyagokból olyan végeredmény hozható létre, mely már a kezdetekkor felébreszti ösztöneinket az étkezés élvezete iránt.

Ami gyakorló háziasszonyként igen nagy örömet okoz, ha olyan blogra bukkan az ember, mely egyéni tapasztalatokat és kipróbált, különleges recepteket oszt meg a gasztronómia iránt érdeklődőkkel. Néha bizony jó, a hagyományos recept leírások mellett valami igazán “életszagú”, tapasztalatokkal átitatott leírást olvasni.

Az internet korlátokat nem ismerő mivoltának köszönhetően az sem lehetetlen, hogy külföldi konyhák specialitásait készítsük el otthonunkban. A magyar konyha pirospaprikás, hagymás világától néha elszakadva igazi kulináris élményben lehet részünk. Az alapanyagok már akárhol beszerezhetőek, és a gasztronómiai kaland mindenképpen megér némi utána olvasást. Használjuk hát fel az internetet háziasszonyi mivoltunkban is az új élmények megtapasztalására és a folyamatos tanulásra, fejlődésre! Az ízek orgiája garantáltan nem okoz majd csalódást!

Az internetes receptek biztos forrása az http://olcso-receptek.hu

Iktatva: Egészség

Írj most.

Küldés
FPI
2011