0

A macskatartás előnyei

A macskatartás előnyei

A macskáknak legalább annyi kedvelőjük van, mint ahányan utálják a kissé talán valóban maguknak való, és önfejű állatokat. Azok azonban, akiknek már volt dolguk a szőrös kis jószágokkal, biztosan tudják, hogy a macskatartás előnyei jóval meghaladják azokat az úgymond hátrányokat, melyekkel számolnunk kell, ha a kis ragadozók mellett tesszük le voksukat.

Hogy az egyszerű, ám annál változatosabb megjelenéssel bíró házimacskát választja, vagy a fajtiszta különlegességek iránt vonzódik, szinte teljesen mindegy, hiszen alapvető jellemvonásaikban nem sokban különböznek egymástól a szőrmókok. Kár lenne annál a tévhitnél leragadni, hogy a macskák cseppet sem ragaszkodó lények, és a macskatartás előnyei kimerülnek a látványban.  A gazda társaságára, szeretetére nekik is nagy szükségük van, még akkor is, ha olykor-olykor a saját útjukat járják.

Természetesen nagyon sok múlik a macska nevelésén, és azon, hogy hol tartjuk. Sokan elítélik a lakásban való állattartást, de a megfelelő felszerelésekkel, odafigyeléssel a négy fal között is szinte teljes élet biztosítható a kisállatoknak, ráadásul így nem kell attól tartanunk, hogy melyik autó gázolja agyon kedvencünket.

A macskatartás előnyei között mindenképpen szerepet a lélekre gyakorolt hatás, hiszen egy doromboló szőrmóknál nincs is jobb nyugtató a stesszes, rohanó mindennapokban. Adja meg új háziállatának a számára szükséges magányt, és biztos lehet abban, hogy időnként újra és újra keresi majd az Ön társaságát!

Iktatva: Szórakozás

Írj most.

Küldés
FPI
2011