0

A lakásban tartott macska etetése – óvatosan a kalóriákkal!

A lakásban tartott macska etetése – óvatosan a kalóriákkal!

Manapság nem megy ritkaságszámba a lakótelepen tartott állat, legyen szó akár a nézeteket kedveltség szempontjából igencsak megosztó macskáról. Felelősségteljes állattartóként gondolkodva azonban ne feledkezzünk meg ekkor sem cicánk megfelelő mennyiségű testmozgásáról! Ha féltjük szabadon engedni, macskahámmal hosszú sétákat tehetünk vele a környező parkokban, zöld övezetekben. Mindez a túlsúly elkerülése végett is rendkívül fontos.

A lakásban tartott macska etetése némileg eltérő kell, hogy legyen azoktól az esetektől, amikor a cica jobbára csak az evésre és alvásra szánt időt tölti otthon. A megszokott környezet egy idő után igencsak unalmas lehet a szobacicák számára, amit állandó éhségérzettel, és mérhetetlen mennyiségű táplálkozással kompenzálnak.

Gazdaként nekünk kell okosabbnak lenni, és nem az eledelért nyúlni kedvencünk első nyaffintására. A lakásban tartott macska etetése során különösen figyeljünk arra, hogy az állat testsúlya alapján számított napi mennyiségeket betartsuk, és aktivitásra ösztönözzük akkor is, ha épp a hóesés, vagy a saras idő megakadályozza, hogy sétálni vigyük.

Az állateledel boltokban speciálisan a lakásban tartott macska etetése kapcsán felmerülő problémákra is kaphatunk megfelelő eledeleket, melyek például megakadályozzák a szőrcsomók kialakulását a cica hasában. Természetes körülmények között ezektől a fű evésével szabadul meg, de ez a négy fal között még macskafű használatával sem mindig valósul meg. Figyeljünk oda a cica termetére, és előzzük meg az egészségére is káros elhízást!

Iktatva: Szórakozás

Írj most.

Küldés
FPI
2011