0

A koleszterinszint csökkentése

A koleszterinszint csökkentése

Napjainkban a szív-, és érrendszeri megbetegedések sokakat érintenek. A vezető halálozási oknak számító egészségügyi problémák részben a magas koleszterinszintre is visszavezethetőek. Fontos tudnia, hogy nem minden koleszterin rossz. A szervezet számára hasznos HDL-koleszterin ugyanis segíti a szív munkáját, és hozzájárul ahhoz, hogy a káros, úgynevezett LDL-koleszterin lehetőleg minél kevésbé rakódjon le az erek falára. Ha ugyanis ez megtörténik, akkor érelmeszesedés alakul ki, annak minden kockázatával együtt.

De mit tehet azért, hogy a koleszterinszint csökkentése természetes módon történjen? Az életmódváltásra, és a táplálkozás, valamint mozgás területén a tudatosságra nem lehet elégszer felhívni a figyelmet. A zöldségek, gyümölcsök, a telítetlen zsírsavakban gazdag élelmiszerek, a jó minőségű margarinok, és az állati eredetű zsiradékok helyes megválasztása egyértelműen segítik, hogy a koleszterinszint csökkentése gyógyszerek nélkül valósulhasson meg.

Természetesen kiemelt szerep hárul a rendszeres testmozgásra, mely nem csak a felesleges kilóktól segít megszabadulni, de gondoskodik a pszichés egészségről is. Az alkohol és a dohányzás elhagyása szintén hozzájárul ahhoz, hogy a vérben lehetőleg minél kevesebb “rossz” koleszterin legyen jelen. Mindezek legtöbbünknél csak teljes életmódváltással érhetőek el.

A koleszterinszint csökkentése az egészség megőrzése miatt rendkívül fontos, hiszen az erek egészségével megelőzhető az agyvérzés, az infarktus, és számos szív-, és érrendszert érintő megbetegedés. Tegyen a mindennapokban azért, hogy hosszú ideig élhessen gyógyszerek és egészségügyi kockázat nélkül!

Iktatva: Egészség

Írj most.

Küldés
FPI
2011