0

A jó edzés titka – mozgás a komfortzónán túl

A jó edzés titka – mozgás a komfortzónán túl

Mennyi időt szán a testmozgásra hetente? Foglalkozik egyáltalán állóképességével, fittségével, és megjelenésével? Rohanó hétköznapjainkban sok más mellett a sport és az edzés azok a területek, melyek leginkább kárát látják az időhiánynak. De valóban csak ez tehető felelőssé azért, mert nem szánjuk rá azt a húsz-negyven-kilencven percet arra, hogy jobb legyen állóképességünk, és végre megszabaduljunk a felesleges kilóktól is?

Magazinok, weboldalak százai foglalkoznak azzal, hogy tulajdonképpen mi is a jó edzés titka. A fogyitabletták és a gyors, látványos eredményt ígérő diéták korában kezdünk elfelejtkezni arról, hogy valójában nem más a titok, mint a terhelés és saját határaink kitágítása. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy mindenféle állóképesség és edzettség nélkül ugorjunk neki egy tíz kilométeres táv lefutásának. Sokkal inkább arról van szó, hogy nem fog fejlődés mutatkozni, ha nem terheljük meg szervezetünket.

Nem szeret megizzadni, és ha már a legapróbb fájdalmat is érzi a súlyzózás során, rögtön abba is hagyja azt? A jó edzés titka éppen abban áll, hogy a fájdalom ellenére is leküzdjük saját magunkat, és még inkább felpörgetjük a pulzust, vagy az utolsó húsz gyakorlatot is befejezzük.

Nyilvánvalóan edzettség, és választott sportág függvénye, hogy mikor érünk a saját komfortzónánk határain túlra, de tény, hogy a jó edzés titka a kitartás, a következetes és kemény testformálás, és határaink egyre jobban való kiszélesítése. 

Iktatva: Egészség

Írj most.

Küldés
FPI
2011