0

A hitelkártya okos használata

A hitelkártya okos használata

Napjainkban a foglalkoztatottság alakulását, a jövedelmek nagyságát, és a munkaerő-piaci helyzetet látva sokan számára ismerős az anyagi biztonság hiánya. A hitelintézetek széles választékkal várják mindazokat, akik terveiket eképp kívánják finanszírozni. Gyakoribb azonban az a helyzet, amikor átmeneti pénzzavarok miatt fordulunk a bankokhoz. A szabad felhasználású hitelek és személyi kölcsönök mellett azonban lehetőségként áll előttünk a hitelkártya igénylés is.

Amikor nem elegendő a hó végéig a fizetés, vagy egy váratlan nagyobb kiadás borítja fel a költségvetést, bizony jól jön, ha van mihez nyúlni. Az akciós ajánlatok kétségtelenül jól hangzanak, ám arról nem feledkezhetünk meg, hogy a hitelkártya okos használata elengedhetetlen ahhoz, hogy a későbbiekben ne legyenek fizetési nehézségeink. 

Természetesen attól függően, milyen hitelkártyát választunk, számos kedvezménnyel is számolhatunk. Sok esetben még az éves díjtól is eltekintenek a hitelintézetek, s ráadásul a türelmi idő végéig ingyenesen használhatjuk a bank pénzét. A hitelkártya okos használata azonban megköveteli, hogy tisztában legyünk azzal is, milyen kamatok várnak ránk, ha nem fizetjük vissza a határidőig a felhasznált összeget. 

A jövedelem alapján meghatározott hitelkeret kétségkívül anyagi biztonságot teremthet, ám a hitelkártya okos használata, a kiadások minimalizálása, és a sokak számára nem idegen “vásárlási láz” elkerülése mindenképpen javasolt. A hitelfelvétellel és felhasznált hitelkerettel kapcsolatban ugyanis nagyon könnyű beleesni az adósságcsapdába. 

Iktatva: Hitel

Írj most.

Küldés
FPI
2011