0

A hatékony edzés titka: mozgás a komfortzónán túl

A hatékony edzés titka: mozgás a komfortzónán túl

Mennyi időt fordít a mindennapokban a testmozgásra? S mennyire hatékonyan teszi ezt? Amennyiben megelégszik a könnyed úszkálással, vagy a fitness DVD-re való tornát is rögtön abbahagyja, ha egy kicsit is elkezd fájni, akkor ne is várjon eredményeket! Mindegy, hogy célja a fogyás, a szálkásodás, vagy az izomépítés, a hatékony edzés titka az, hogy elérje a komfortzónán túli mozgás szintjét, s amikor már úgy érzi, tényleg nem megy tovább, akkor végezzen még egy ismétlést.

Sokan esnek bele abba a hibába, hogy hosszú órákat szánnak az edzésre, s végül izomláz, és komolyabb kimerültség nélkül büszkélkednek sport teljesítményükkel. Nagyon nem mindegy azonban, hogy mekkora erőbedobással, milyen szabályosan végzi az egyes gyakorlatokat. Egy órányi kőkemény mozgás sokkal hatékonyabb lehet, mint a két órán át tartó kényelmes edzegetés.

Mindegy, hogy konditeremben szeret izzadni, a szabadban futni, vagy inkább választaná az otthoni tornát, a hatékony edzés titka mindenképpen a szilárd elhatározás, és a kellő terhelés, melyet időről-időre célszerű emelni. Ha úgy érzi, megállt a fejlődésben, annak oka az lehet, hogy nem mer továbblépni, és a túl nehéznek vélt gyakorlatokat inkább elkerüli, mondván, “ehhez még nem vagyok elég edzett”.

Ne feledje, a hatékony edzés titka saját határainak feszegetése, mellyel láthatja majd azokat az eredményeket, melyek folyton újabb és újabb célok fejé hajtják majd.

Iktatva: Egészség

Írj most.

Küldés
FPI
2011