1

A folyadékhiány tünetei nőknél

A folyadékhiány tünetei nőknél

A megfelelő mennyiségű folyadékbevitel nem csak a melegebb hónapokban nagyon fontos, mégis tény, hogy a tavasztól őszig terjedő időszakban még fokozottabban érdemes odafigyelni erre. A hölgyek számára ez nem csak azért rendkívül fontos, hogy a kellemetlen tüneteket elkerüljék, melyek a kiszáradással járnak, hanem az anyagcsere folyamatos fokozása miatt is.

A folyadékhiány tünetei nőknél ugyanis aképp is jelentkeznek, hogy lelassul az anyagcsere, melynek következtében lassabb az emésztés, lerakódnak a szervezetben a salakanyagok, és a hízás is gyakoribb. Fontos odafigyelni az ivásra, hiszen a hölgyek esetében gyakori narancsbőr állapota is rosszabbodhat, ha a bőr nincs kellő nedvességgel ellátva.

De milyen folyadékot érdemes fogyasztani? S mivel is jár, ha ezt elmulasztjuk a gyengébbik nem képviselőjeként? A folyadékhiány tünetei nőknél felfokozzák azokat a panaszokat, melyekre egyébként is hajlamosabbak a hölgyek. A fejfájás, a szédülés, a depresszív hangulat mind olyan problémák, melyek megelőzhetőek a napi akár 4-5 liter folyadék elfogyasztásával.

Zöld tea, gyógyteák, szűztea ( mely egyébként a fogyásban is segít ), frissen facsart gyümölcslevek, egészséges levesek, és ásványvíz minden mennyiségben – ezekkel garantáltan gátat szabhatunk annak, hogy a folyadékhiány tünetei nőknél kialakuljanak, és odafigyelés hiányában akár rendszeressé is váljanak. Mind a menstruáció idején, mind sportoláskor, diéta, méregtelenítés alkalmával rendkívül fontos, hogy a folyadékpótlásra odafigyeljünk, hiszen közérzetünk, vagy éppen fogyókúránk sikere is függhet ettől.

Iktatva: Egészség

Egy hozzászólás "A folyadékhiány tünetei nőknél"

  1. Babi szerint:

    Ífy van! 🙂

Írj most.

Küldés
FPI
2011