0

A cafeteria bővítésével az albérletek is drágultak, mert számlát kell adniuk a főbérlőknek

A cafeteria bővítésével az albérletek is drágultak, mert számlát kell adniuk a főbérlőknek

Albérletválasztás során sokak számára döntő szempont, hogy történik-e írásbeli szerződéskötés, valamint a főbérlő ad-e számlát. Ez utóbbi várhatóan idén is befolyásolja majd, hogy melyik albérlet mellett tesszük le a voksot. Nem más indokolja ezt, mint sok esetben az adómentes juttatásként adható mobilitási célú lakhatási támogatás, melyet a munkáltató nyújthat a távolabb lakó munkavállalóknak. Természetesen a juttatás előfeltétele, hogy számlás legyen az albérlet.

 

Mindezekkel együtt tény az is, hogy a számlaadási kötelezettség miatt az albérletek drágábbá váltak az elmúlt időszakban. A jogszabályoknak való megfelelés érdekében egyébként is mind többen döntenek úgy, hogy számlát adnak az ingatlankiadásról, elkerülve ezzel további problémás helyzeteket. S hogy mekkora lehet az említett mobilitási célú lakhatási támogatás? Ez függ attól, hogy a munkavállaló milyen rég óta dolgozik a cégnél és persze az aktuális minimálbér függvényében kerül meghatározásra az összeg. A juttatásnak köszönhetően egyébként vidéki városainkban akár a teljes bérleti díj is finanszírozható ilyen módon. Mivel Budapesten jelentősen magasabbak az albérlet árak, ezért itt valószínűleg további, saját erőből történő kiegészítésre lesz szükség az albérleti szerződés megkötéséhez.

 

S hogy milyen ingatlanok mellett érdemes dönteni? Ha az apróhirdetési portálokon nézelődünk, akkor kizárólag a képekkel ellátott hirdetésekkel célszerű foglalkozni. Még így is előfordulhat, hogy a valóságban egészen más kép fogad bennünket, és legszívesebben már az ajtóból visszafordulnánk. A PPP Zrt. tökéletes mintapéldája annak, hogy miért érdemes kifejezetten albérletekkel foglalkozó cég mellett dönteni. A megbízhatóságon túl a kiváló felszereltség, a bútorokkal és konyhai berendezésekkel való ellátottság is olyan fontos szempontok, melyek egyre többek számára döntőek.

 

A megfelelő közvetítő cég választásával a korrekt szerződési feltételek előnyeit hosszú távon élvezhetjük bérlőként, ráadásul olyan ingatlanok közül válogathatunk, amelyek kiváló jellemzőkkel bírnak. A közlekedés, az elhelyezkedés, a folyamatos karbantartás mellett a rendelkezésre álló ügyfélszolgálat segítőkészsége sem elhanyagolható. Igényes albérlet igenis szép számmal megtalálható a fővárosban, s még a számlaképesség ellenére is elérhető a megfizethető árkategória. Ne adja fel álmait, hiszen korrekt feltételekkel is hozzájuthat a hosszú távon is megfelelő albérlethez!

 

Iktatva: Ingatlan

Írj most.

Küldés
FPI
2011