1

Vajon olcsóbb lesz a kötelező biztosítás 2013-ban?

Vajon olcsóbb lesz a kötelező biztosítás 2013-ban?

A KGFB 2013-as árait sok minden befolyásolhatja,a mit az idénről megtapasztaltak a biztosítótársaságok. A baleseti járulék bevezetésével sem nőttek olyan mértékben a kötelező biztosítás árai, mint az a piaci elemzők jósolták. Tanulságos volt tehát a kampány mindazok számára, akik drasztikus drágulásokat emlegettek, hiszen a nyomott árak megmaradtak, sokkot emlegettek, ami végül is nem következett be. Az árakban nem tudták érvényesíteni a teljes emelést a biztosítók, sokan lenyelték ezt a békát, így ezzel sok gépjárműtulajdonos járt jól.

A KGFB váltás 2013 -ban remélhetőleg nem fog ekkora meglepetéseket okozni, bár az idénre is számolhatunk újdonságokkal. Azok számára, akik nem az év végi kötelező biztosításváltásban érdekeltek jó hír, hogy ezentúl egy éven belül is módosulhatnak ezentúl a biztosítási ajánlatok. Október végén jönnek ki azok az árak, melyeket az autóstársadalom több mint a fele vár, (akiknek régebbi a gépjárműve, mint 2010-es), de drasztikus emelkedés 2013-ra sem lesz jellemző. Emlékeztetőül mondjuk, a 2010-nél fiatalabb autóknak a kötelező biztosítás fordulópontja már az év azon napjára esik, amikor üzembe helyezték, a többieké hagyományosan az évvégi időszak.

Mindenképpen érdemes egy próbát megtenni a kötelező biztosítás kalkulátorral, hiszen akár elgondoltuk már a váltást, akár csak érdeklődünk, nem árt tisztában lenni az aktuális árakkal és kedvezményekkel. Az irodai kötésekkel szemben itt azonnal láthatjuk, az összes ajánlatot egymás mellett – és valljuk be – ezen azok is elgondolkodnak, akik talán lustaságból, talán egyéb okból, évek óta ugyanott fizetik a kötelezőjüket.

A 2013-as kötelező biztosítás árak valamivel talán magasabbak lesznek az ideinél, mert bár a káresemények száma nem emelkedik, a szerelési, javítási díjak és az alkatrészek ára viszont igen, és ettől egy kár, ma sokkal nagyobb kiadási értéket jelent, mit pár évvel ezelőtt.  A 2013-as KGFB árak követni fogják az infláció mértékét, de valószínűbb, hogy egy kicsit felette is maradnak. Ma piac olyan nyomott árakkal dolgozik, hogy a gépjárműbiztosítási ágazat nyereségessége csak akkor áll fenn, ha a KGFB mellett egyéb biztosítási formákkal is foglalkoznak.

Végezetül az kell megállapítani, hogy a kötelező biztosítás árak zuhanása meg fog állni 2013-ban, ami talán elsőre nem annyira jó hír a gépjármű-tulajdonosoknak, de ha az online kötéssel elérhető kedvezmények okos és áttekinthető kiválasztásával élnek, akkor talán meg lehet őrizni a tavalyi színvonalat.
Szerző: Riskonline.hu

Iktatva: Biztosítás

Egy hozzászólás "Vajon olcsóbb lesz a kötelező biztosítás 2013-ban?"

  1. Biztosítás.ma szerint:

    A kötelező biztosítások átlagos éves díja már egy fél tankolás árába sem kerül. Azonban “olcsó húsnak híg a leve” ebben az esetben is. Nehezen akarnak megfelelő kártérítést fizetni a biztosítók. Keresik a kibúvókat, mert kevés a díjbevétel, mert olcsóak a díjak. Ügyfélként sem az az érdekem, hogy nagyon olcsón vegyem a kötelezőt, hanem az lenne a legalapvetőbb érdekem, hogy kár esetén gyorsan és szakszerűen kijavítva használhassam mihamarabb az autómat. A bekerülési költséget pedig fizesse a biztosító. kicsit magasabb díjból futná is. Romániában 2013-tól az ügyfélnek a saját biztosítójához kell fordulnia kár esetén. A saját biztosító rendezi a kárt és az károkozó biztosítójával pedig elszámolnak. Így lemérhető a szolgáltatás színvonala és jobban is igyekeznek a biztosítók. Itthon is vannak már ezt javasló hangok a biztosítási szakmában. Biztosítási alkuszként követendőnek tartom ezt a fajta “aktív” kárrendezés kötelező bevezetését Magyarországon is. Megfizethető, korrekt díjakért minőségi szolgáltatást várunk.

Írj most.

Küldés
FPI
2011