0

Horvátországban nyaralni

Horvátországban nyaralni

Horvátországba már akkoriban is sok magyar turista utazott, amikor nemzetközileg ez a vidék turisztikai szempontból még szinte ismeretlen volt. Napjainkban már rengeteg külföldi lepi el a horvát tengerpartot, de a magyar utazók száma sem csökken, sőt évről évre nő. A romantikus városok és az apró tengerparti települések, a csodás szigetek mindig tartogatnak valami újat a nyaralóknak.

Horvátországnak az Adriai-tenger mentén hosszan húzódó partjai nagyon színes természeti képet nyújtanak és az éghajlat is változatos. Dél felé haladva fokozatosan átlépjük a mediterrán vidékek határát. Dalmácia tökéletes célpont azoknak, akik a tengerpart-pálmafa kombinációról nem szeretnének lemondani a nyaralás során. Az Adria egyike a legtisztább tengereknek. Minőségét a Horvátország számos partszakaszán magasan lobogó Kék Zászló is igazolja. A strandok legtöbbje bár sziklás vagy aprókavicsos, homokos partokat és sekélyebb, lassan mélyülő szakaszokat is bőven találunk.

A természeti értékeken túl Horvátország legnagyobb vonzerejét a múlt emlékét őrző történelmi látnivalók jelentik. Ezek nemcsak a romantikus hangulatról gondoskodnak, de közül több is olyan jelentős értéket képvisel, hogy méltán kerülhetett be az UNESCO Világörökségeinek rangos sorába. Amikor Horvátországba indulunk, az utazás előtt gyakran okoz fejtörést, hogy vajon mit érdemes feltétlenül megnézni, hol találjuk a legjobb strandokat és hol kóstolhatjuk meg a horvát konyha legfinomabb helyi specialitásait. Oldalunkon részletes információkat olvashat Horvátország településeinek történetéről, nevezetességeiről, a fürdőzési és egyéb kikapcsolódási lehetőségekről. A leírásokat a képek mellett videó anyagokkal is illusztráljuk, melyeket olvasóink is feltölthetnek honlapunkra.

Szerző: Utazás Videó

Iktatva: Utazás

Írj most.

Küldés
FPI
2011