0

Edzés és diéta: nincs helyi zsírégetés

Edzés és diéta: nincs helyi zsírégetés

Miként minden tavasszal, így a jó idő beköszöntével most is egyre többen kezdenek el futni, járnak konditerembe, vagy hódolnak egyéb testmozgási formáknak. A nagykabátok lekerültek és a strandszezon közeledte mindig is motiválóan hatott azokra, akik kisebb-nagyobb súlyfelesleggel küzdenek. Sajnos még mindig sokan vannak, akik úgy gondolják, hogy sikerülhet egyetlen testrészről leadni a pluszt, pedig egyre több helyen hangsúlyozzák a szakértők, hogy nincs helyi zsírégetés. 

Milyen nagyszerű is lenne, ha a hölgyek a legproblémásabbnak ítélt has-comb-popsi területekről anélkül adhatnák le a zavaró dekákat-kilókat, hogy ezzel egyidejűleg máshonnan ne tűnne el az a bizonyos “szükséges”. Tény, hogy sok múlik a genetikán, de a választott edzésforma és a táplálkozás is nagymértékben hozzájárulnak ahhoz, hogy eredményes lesz-e a túlsúllyal szemben folytatott küzdelem.

Nyilvánvaló, hogy nincs helyi zsírégetés, hiszen jó esetben egyenletesen fogyunk mindenhonnan, mégis sokan esnek abba a hibába, hogy több száz – gyakran  helytelenül kivitelezett, s ennek következtében eredménytelen – felülést csinálnak minden nap. Pedig a hasi zsírtól leginkább kardio edzéssel, és diétával lehet megszabadulni. 

Fontos, hogy edzés közben minden izomcsoportot átmozgasson, és ne csak az egy-két kritikus pontra koncentráljon. Idővel rájön majd, hogy nincs helyi zsírégetés, és jóval hatékonyabban szállhat szembe a plusz kilókkal, ha egész testére, fittségére odafigyel, s természetesen nem tömi magát tele egészségtelen táplálékokkal.

Iktatva: Egészség

Írj most.

Küldés
FPI
2011