0

Cukormentes ételek? Van választék!

Cukormentes ételek? Van választék!

Az édességet mindenki szereti. Az már más kérdés, hogy büntetlenül fogyaszthatjuk-e mindannyian. Fitness edzők, dietetikusok és orvosok is rendszeresen felhívják a figyelmet arra, hogy a cukorfogyasztás milyen káros hatással van az egészségre. Sokan csak esztétikai hátrányként tekintenek a plusz kilókra, pedig az egészségügyi kockázat miatt is mindenképpen figyelmet érdemel a téma. Ma már mindenki tisztában van azzal, hogy a finomított szénhidrátok és a cukor nagymértékben felelőssé tehetőek az elhízásért. Ha tehát elkerülnénk a súlygyarapodást és annak minden káros következményét, vagy éppen megszabadulnánk a feleslegtől, akkor ezeket az alapanyagokat igencsak ajánlott kiiktatni az étrendből.

 

Mindez természetesen nem azt jelenti, hogy egyáltalán ne fogyaszthatnánk édességet, vagy a lisztről, mint alapanyagról kellene lemondani. Rengeteg alternatíva létezik mind az édesítésre, mind például az ételek sűrítésére. Ma már sokféle olyan édességet is beszerezhetünk, melyek hozzáadott cukrot nem tartalmaznak és mégis rendkívül ízletesek. Mindegy, hogy a csokoládék rajongói vagyunk, vagy inkább a kekszeket részesítjük előnyben, mindenki megtalálhatja a kedvére való finomságokat napjaink kínálatában. Jó hír, hogy a laktózmentes és a gluténmentes édességek szintén megfizethető áron elérhetőek, ráadásul az online rendelés kényelmét is kihasználhatjuk a vásárlás során. Ezek a cukormentes termékek remek választásnak bizonyulnak akár ajándékozás során is, hiszen csomagolásuk is rendkívül mutatós.

 

Persze a külcsín nem minden, hiszen a legtöbben azt is elvárjuk az édességektől, hogy fenséges ízvilágukkal varázsoljanak el bennünket. A marcipánok megkoronázhatják a születésnapi tortát, de az étcsokoládék rajongói is prémium kategóriás márkák közül válogathatnak. Sokan vannak, akik egy tea vagy kakaó mellé szívesen fogyasztanak kekszeket. A hozzáadott cukormentes változatok egy jó könyv mellé ideális döntésnek bizonyulnak és garantáltan elfeledtetik a napi stresszt. A csokoládé fogyasztása vigaszt nyújthat és szó szerint boldoggá is tesz. Ez utóbbiért a kakaóban megtalálható feniletilalanin tehető felelőssé, ami a szerotoninhoz hasonlóan hat szervezetünkre. A boldogsághormonok szervezetünkben való jelenlétét a csokifogyasztáson túl akkor érezhetjük még, ha például igazán szerelmesek vagyunk.

 

Iktatva: Egészség

Írj most.

Küldés
FPI
2011