1

Céges ügyvéd: képviselet a vállalat jogi problémái esetén

Céges ügyvéd: képviselet a vállalat jogi problémái esetén

Sok cégvezető mondja azt hogy “nem kell ide ügyvéd, majd megoldom én”. Ennek általában ritkán lesz jó vége és a költség a nap végén mindig magasabb lesz mintha potom összegért megbízott volna a cég egy jogászt hogy képviselje a vállalkozás ügyeit.

Jellemzően azon cégvezetők hozzáállása ez akik kicsi cégből csináltak egy nagyot és a régi berögződések megmaradtak. Azaz  a régi időkben tényleg olyan kicsi volt a cég, hogy a jogi ügyei maximum egy-egy parkolási bírság vagy egy fizetési felszólítás volt és ehhez esetenként tényleg nem kell jogi képviselet, hiszen nem feltétlenül éri meg.

Azonban ha a vállalat elér egy szintet akkor bizony nap mint nap olyan ügyekbe botolhat, amikor egy céges ügyvéd aranyat ér. Lehet ez az aktuális jogszabályi háttér a cég tevékenységével kapcsolatban, vagy mondjuk egy vitás ügy a telephely ingatlanja körül, esetleg egy beszállítóval van gond. Vagy akár a konkurencia is támadhat jogi úton.

Tehát egy idő után a cég életében nincs olyan terület ahol ne érné meg állandó jogi képviselet, azaz egy havi díjas ügyvéd aki a cég ügyeiben folyamatosan tud intézkedni.

Iktatva: Vállalkozás

Egy hozzászólás "Céges ügyvéd: képviselet a vállalat jogi problémái esetén"

  1. Nagy Norbert szerint:

    cégünk részletre vásárolt mobilkészülékeket egy szolgátatónál de nem tudja fizetni a részleteket milyen következményekkel jár ez a cégre és személyemre nézve?

Írj most.

Küldés
FPI
2011