0

Albérlet háziállattal: mit szólnak a bérbeadók?

Albérlet háziállattal: mit szólnak a bérbeadók?

Nem engedheti meg magának a saját ingatlan vásárlását, de mindenképpen a fővárosban kívánja tölteni mindennapjait? Az albérletek széles választékában minden bizonnyal Ön is megtalálja majd azt, mely ár, elhelyezkedés, közlekedés, valamint felszereltség szempontjából is alkalmas az Ön számára. De mi a helyzet akkor, ha kutyával, macskával szeretne költözni? A budapesti albérletek esetén nem mindig örül a bérbeadó, ha háziállatot is magával szeretne vinni a bérlő. Hasznos tehát már a kezdetekkor megbeszélni, ha négylábú is tartozik a családhoz.

Számos oka van annak, amiért inkább részesítik előnyben a lakás tulajdonosok azokat, akik nem rendelkeznek állattal. Bútorozott albérletek esetében sokszor merül fel annak eshetősége, hogy az állat bepiszkít, vagy szétrágja-, karmolja a berendezést. Az ilyen irányú félelmek hátterében általában rossz tapasztalatok állnak, éppen ezért fontos, hogy amennyiben kis kedvencét is magával szeretné vinni, akkor legyen meggyőző annak szobatisztaságát és jólneveltségét illetően. 

Természetesen még így sem biztos, hogy Ön, mint állattartó mellett fog dönteni a tulajdonos. Megpróbálni mindenképpen meglehet, de ha már a kezdetekkor heves ellenállást tapasztal, nem biztos, hogy megéri erőltetni a dolgot, ugyanis ez a későbbiekben problémaforrás lehet kettejük között.

Ahhoz, hogy minden szempontból – s így az állattartás kapcsán is – megfelelő albérletre leljen Budapesten sokszor a másfél-két hónap sem elegendő, fogjon hát neki időben a keresgélésnek. Hívja segítségül a témával foglalkozó portálokat, és szűrjön egyéni igényei figyelembe vételével!

Iktatva: Ingatlan

Írj most.

Küldés
FPI
2011