0

Ablakszigetelés svéd módszerrel

Ablakszigetelés svéd módszerrel

Az ablakszigetelés svéd módszerrel napjaink legkorszerűbb szigetelési eljárása. A nyílászárók utólagos szigetelésére természetesen egyéb megoldások is léteznek, melyek talán egyszerűbbek és olcsóbbak is, de az ablakszigetelés svéd technológiával a leghatékonyabb módja annak, hogy hosszú évekre bebiztosítsuk magunkat a lakásból kiszökő meleg, az üvegen lecsapódó pára és a huzat ellen.

Az ablakszigetelés svéd módszerének munkálataihoz szükségünk lesz egy marógépre, mellyel nútot vájunk az ablakszárnyakba. Ebbe illesztjük bele a hézagok nagyságának megfelelő méretű 100%-os szilikonprofilt, mely tökéletesen eltömíti az évek során keletkezett réseket.

A szigetelés svéd módszeréhez mindenképp szilikont használjunk tömítőanyagként, mely rendkívül ellenálló és tökéletes szigetelőképességgel rendelkezik. A módszer egyik nagy előnye, hogy szükség esetén, pl. festéskor nyom nélkül távolíthatjuk el a szigetelőprofilt, majd minőségének csorbulása nélkül helyezhetjük vissza.

A hőszigetelés svéd technológiájával légmentesen záródóvá tehetjük nyílászáróinkat, kiszűrve ezzel otthonunkból az utcáról beszökő port és zajokat, ám éppen emiatt különösen nagy figyelmet kell fordítanunk otthonunk rendszeres szellőztetésére. Ha ezt a módszert választjuk, akár húsz évre is megoldhatjuk otthonunk szigetelését, tehát a befektetett költségeink garantáltan megtérülnek.

Iktatva: Ingatlan

Írj most.

Küldés
FPI
2011