0

A tablet éve lesz 2013

A tablet éve lesz 2013

Nem csupán a webáruházak kínálatában volt feltűnő tablet dömping, de a nagyáruházak is nagy figyelmet fordítottak a tablet, és a tablet kiegészítő választék kiszélesítésére. Az olcsóbb szegmensben jellemzően három gyártó készülékei álltak szemben egymással, mégpedig a DPS a Concorde és a Myaudio tabletek.

Mindhárom esetben magyar termékekről van szó, ami egyrészt örvendetes tény, másrészt pedig megmutatja, hogy a komolyabb gyártóknak egyelőre nem vagyunk számottevő piac. A tablet kiegészítők terén a választék rohamosan nő, hamarosan megközelíti a mobiltelefonokhoz kapható kütyük kínálatát.

Nem újkeletű ez a növekedés. Ezt a címet az elmúlt 2012-es évre is ráhúzhattuk volna, hiszen a tablet PC eladások már most is az egekbe szöktek, és külön statisztikai elemzések nélkül is talán ki lehet jelenteni, hogy az egyik, ha nem a legnagyobb sláger ajándék karácsonyra a tablet PC volt. Az eladások döntő részét nem a prémium szegmensben kell keresgélnünk, hanem a legtöbb ember számára is elérhető 20-30 ezer forintos kategóriában.

Természetesen az ismeretlen, kisebb gyártók mellett a magasabb árszintet képviselő, minőségben is etalonnak számító készülékek is egyre népszerűbben, és az Apple mellett rengeteg kiegészítőt választhatunk a Samsung tabletünk mellé is.

A tablet töltők, képernyővédő fóliák, nem csak bizonyos típushoz, de univerzális megoldásként is kaphatóak, a hátlapok, tokok pedig már a mobiltelefonoknál megszokott dizájn elemként is funkcionálnak. Autós vagy asztali tartó, billentyűzet, vagy képernyő ceruza, minden megtalálható már az áruházak, főként a webáruházak kínálatában.

Iktatva: Elektronika

Írj most.

Küldés
FPI
2011