0

A szerencsejáték története

A szerencsejáték története

A szerencsejáték a legtöbb kultúrában már egészen a kezdetek óta jelen van, így megtalálhatóak voltak a különféle fogadások Kínában, a misztikus Egyiptomban, de Indiában is, és a hatalmas Római Birodalomban is. Napjainkban szigorú állami és adózási szabályozás keretei között működik a legtöbb szerencsejáték, és néhány éve minden eddiginél nagyobb méreteket öltött az online kaszinózás is.

Hazánkban az első kaszinó 1982-ben nyílt a Hilton Hotelben, s a cél a turisták szórakoztatása volt. A siker olyan nagy lett, hogy a nyolcvanas években az ország több pontján megnyitották kapuikat az ilyen szórakozóhelyek. A Budapest Casino különlegessége volt, hogy kizárólag külföldiek, vagy külföldi kísérettel érkezők léphettek be.

Természetesen az állam is felismerte a kaszinózásban rejlő extra bevételi lehetőséget, és a rendszerváltás után törvénybe iktatta az üzemeltetés  és az engedélyek kiadásának feltételeit, valamint az ezzel együtt járó adózást is. 2007 után alapvetően az tapasztalható, hogy az országban sorra zártak be a kaszinók, míg mára csak néhány található meg nálunk. Amennyiben érdekli a szerencsejáték, és szívesen kipróbálná, vajon Fortuna mennyire kegyes Önhöz, kattintson ide az online kaszinó játékokért!

A manapság is népszerű rulett kezdetleges formája már a római korban jelen volt, amikor katonák játszottak hasonlót. Az eszköz egy kocsikerék volt, melyet megpörgetve a rá szerelt nyíl mutatta a nyertest. A játék a történelem fejlődése során 1655-ben jutott el odáig, hogy megjelent az első maradandó rulettkerék. A mezők megváltoztatásával – a dupla nulla kivételével – a házelőnyt jelentősen csökkentette Luis Blanc hamburgi kaszinójában, így elérte célját, hogy a nagy kaszinók mellett is megállják helyüket az európaiak.

Az internet egyre szélesebb körben való elérhetősége 1995-ben hívta életre az első online kaszinókat, ahol többek között a rulett is játszható volt – igen változatos formákban. Amennyiben Ön is a játék megszállottja, vagy csak szeretné próbára tenni szerencséjét, olvasson többet az online rulett rejtelmeiről, és ismerje meg azokat a játékfajtákat, melyekkel az online játszótéren találkozhat!

A kártyajátékok iránt érdeklődők számára a blackjack szabályai bizony nem ismeretlenek, de sokan azt hiszik, hogy az Egyesült Államokból indult világhódító útjára a játék. Ez pedig korántsem így van, ugyanis a blackjack története Európában gyökeredzik. Ráadásul közismert tény, hogy az USA korábban az emberekre veszélyesnek nyilvánított szerencsejátékok betiltásánál ezt is tiltottá tette – ezzel természetesen csak még inkább elterjedt, és kedveltté vált.

A blackjack online megjelenésével a kártyaszámlálás lehetősége gyakorlatilag megszűnt, ugyanis túlságosan pörögnek az események hozzá. A személyes játéknál azonban mindenképpen biztonságosabb a játékszenvedéllyel küzdők számára.

A kocka történetét vizsgálva az egyértelműen kijelenthető, hogy a legrégebbi szerencsejáték. Maga a tárgy többféle funkciót betöltött, s a középkorban már “Rizikó” néven emlegetik a források a kocka használatával játszott szerencsejátékot. A Hazarth várát védő kereszteslovagok gyakran ütötték el az időt kockázással, innen a hazard kifejezés is.

Napjainkban kétségtelenül a legnépszerűbb szerencsejáték, és az online kaszinók játékosai a felhasználóbarát felületnek köszönhetően szinte élethű izgalmakat élhetnek át egy-egy gurítás alkalmával. A játék kedveltségét az is mutatja, hogy Amerikában manapság mintegy 30 millióan játszanak rendszeresen.

Válassza bármelyik játéktípust is, vagy kóstoljon bele akár mindegyikbe, azt fontos tudnia, hogy ésszerű keretek között játszva kerülheti csak el a komoly anyagi veszteségeket. Némi racionalitással fűszerezve az izgalmakat megelőzhető akár a kaszinókban, akár az online felületeken az, hogy a játék végén csalódottan, és megcsappant bankszámlával térjen nyugovóra.

 

Iktatva: Játék

Írj most.

Küldés
FPI
2011