0

A reiki használata: mit jelentenek a szimbólumok?

A reiki használata: mit jelentenek a szimbólumok?

Napjainkban a spiritualitás és a természetgyógyászat felértékelődtek, és mind a gyógyítás, mind az egyéni útkeresés terén egyre nagyobb jelentőséggel bírnak azok a tanok és tudás, melyek már régmúlt korokban is bizonyították hatékonyságukat. A budapesti Jikiden Reiki véleménye szerint is kiemelt jelentőséggel bír az a fajta belső utazás, melynek gyógyító erejéről, és egyéni fejlődésben betöltött szerepéről oly gyakran hajlamosak vagyunk elfeledkezni rohanó világunkban, ahol leginkább a külsőségekre figyelünk. Maga a reiki vallástól függetlenül nyújt segítséget számunkra akkor is, ha a hagyományos orvoslás módszereibe vetett hitünk már megingott. Természetesen remek választásnak bizonyul azok részéről is, akik megértek egyfajta önfelfedezésre, és életük magasabb szinten való megtapasztalására.

A kezelések során univerzális életenergiát felhasználó módszer nem hasonlítható össze sem a bioenergia alkalmazásával, sem más homeopátiás, vagy kineziológiai módszerekkel. A reiki használatakor kiemelt szerep jut a szimbólumoknak, melyekre azért is van szükség, mert eszközként alkalmazhatóak egyes panaszok gyógyításában. A szimbólumok száma iskoláktól függően változhat, egyes helyeken akár elérheti a 10-50 darabot is, de mivel a Mikao Osui által 1922-ben kifejlesztett lelki gyakorlat többek között az egyszerűségre is törekszik, lássuk most a legfontosabb szimbólumokat, melyeket a reiki használ!

A reiki Budapest területén történő gyakorlásakor is kiemelt szerep jut a Csokurej névre hallgató erőnek, mely a mai tudomány által legkisebb erőként ismert induló erőt jelképezi. A Szeheki tulajdonképpen az embert, mint szabad tudattal rendelkező lényt képviseli, aki képes az alkotásra tudatának birtokában. A Honsázesonen tulajdonképpen a fejlődésre való képességet, a magasabb szintek eléréséhez vezető utat szimbolizálja, míg a Dikomijo a lelket állítja középpontjába, mely beleszületik ebbe a világba.

A szimbólumok nem a reiki titkos információit rejtik, csupán arról van szó, hogy megértésükhöz nem mindenki érte még el azt a szintet, mely szükséges hozzájuk. Az egyes szintek elérésével a lelki gyakorlat mind mélyebben fejti ki hatását, és igazolja be a belé vetett hitet. A reiki Budapesten is elérhető azok számára, akik fontosnak tartják megismerni saját életútjukat, szerepüket a világban.

Iktatva: Egészség

Írj most.

Küldés
FPI
2011