Cikkek a(z) Egészség kategóriákból

Cukormentes ételek? Van választék!

Cukormentes ételek? Van választék!

Az édességet mindenki szereti. Az már más kérdés, hogy büntetlenül fogyaszthatjuk-e mindannyian. Fitness edzők, dietetikusok és orvosok is rendszeresen felhívják a figyelmet arra, hogy a cukorfogyasztás milyen káros hatással van az egészségre. Sokan csak esztétikai hátrányként tekintenek a plusz kilókra, pedig az egészségügyi kockázat miatt is mindenképpen figyelmet érdemel a téma. Ma már mindenki tisztában van azzal, hogy a finomított szénhidrátok és a cukor nagymértékben felelőssé tehetőek az elhízásért. Ha… Tovább: Cukormentes ételek? Van választék!»

Professzionális bőrápolás a ráncfeltöltéstől az arctisztításig

Professzionális bőrápolás a ráncfeltöltéstől az arctisztításig

Életmódunk, az UV-sugárzás hatásai, valamint a bennünket ért stressz és a kor egyértelműen megmutatkoznak bőrünk állapotán. Erre különösen érdemes figyelmet fordítani akkor, ha arcunkról van szó, hiszen ezzel kommunikálunk a világgal, és magabiztosságunkra is rányomja bélyegét, ha elégedetlenek vagyunk azzal, amit a tükörben látunk. Szalonok és plasztikai sebészetek kínálják a fiatalság forrását napjainkban, de akkor is megtalálhatjuk a számunkra ideális készítményeket, ha az otthoni szépségápolás hívei vagyunk. Ha arcápolásról van… Tovább: Professzionális bőrápolás a ráncfeltöltéstől az arctisztításig»

Lady Stella helyet Golden Green: alakformáló kozmetikumok

Lady Stella helyet Golden Green: alakformáló kozmetikumok

Feszes, formás vonalakra és makulátlan bőrre vágyik? A vonzó külső elengedhetetlen részét képezi a bőr állapota, valamint az, mennyire figyel oda annak állapotára. A nyári időszakban még azok a testrészek is szem előtt vannak, melyeket egyébként jótékonyan takar a ruha, tehát korántsem mindegy, milyen külsővel jelenik meg a strandon, nyaralás alkalmával, vagy egyszerűen csak munkaidejében. A rendszeres testmozgás és a táplálkozásra való odafigyelés sokat segíthetnek az álomalak elérésében, de nem… Tovább: Lady Stella helyet Golden Green: alakformáló kozmetikumok»

Kedvencünk, a sajt

Kedvencünk, a sajt

Tudta, hogy világszerte több mint négyezer féle sajtot készítenek? Franciaország például nem csak gyártás terén számít listavezetőnek, de fogyasztásban is jeleskedik, hiszen évente fejenként 22 kilogrammot fogyasztanak az országban. Ez a szám hazánkban még erős túlzással is csak négy kilogramm. Érdemes lenne pedig gyakrabban az asztalra tenni a tésztákhoz, egytálételekhez, levesekhez és sós süteményekhez is egyaránt alkalmas alapanyagot, hiszen a kalcium mellett egy sor értékes összetevővel bír. Tápanyag-, és zsírtartalom… Tovább: Kedvencünk, a sajt»

Egészséges a sajt, mégis keveset fogyasztunk belőle

Egészséges a sajt, mégis keveset fogyasztunk belőle

Arról, hogy hol készült az első sajt, eltérő nézetek ismeretesek, a tények azonban azt támasztják alá, hogy napjainkban egyértelműen Európában fogyasztják a legtöbb sajtot. Ebben élen jár Finnország, Svédország és Írország, hazánk azonban a mezőny végefelé kullog. Hasznos lenne pedig, ha többször kerülnének sajtos ételek az asztalra, hiszen a tejtermék számos értékes összetevővel szolgálja az egészség megőrzését.  Az arab legenda szerint egy pásztor tejet szállított, amikor megszületett az első sajt, ugyanis… Tovább: Egészséges a sajt, mégis keveset fogyasztunk belőle»

Hét finom sajt a Friss Élelmiszer Kft kínálatában

Hét finom sajt a Friss Élelmiszer Kft kínálatában

A kulináris élvezetek kedvelőinél gyakran kerülnek a sajtok az asztalra, melyek felhasználásával ízletes finomságok készíthetőek. Pizzafeltét, olaszos tésztaételek, sütőben sült rakott ételek, szendvicsek- csak néhány olyan népszerű ennivaló, melyek elképzelhetetlenek sajtok nélkül. De mégis melyik fajta mellett teszik le legtöbben voksukat? A Friss Élelmiszer Kft. gyűjtéséban most hét olyan sajtfélét veszünk sorra, amelyek megállják a helyüket, legyen szó a világ bármely tájékáról, bármely külföldi konyháról. Már a 13-14. századból ránk… Tovább: Hét finom sajt a Friss Élelmiszer Kft kínálatában»

Fitness otthon – kondigépet a lakásba!

Fitness otthon – kondigépet a lakásba!

Fogyás, diéta, fitness- olyan fogalmak ezek napjainkban, melyeket egyre gyakrabban hallunk. Az emberek mindinkább kezdik belátni azt, hogy a normál testsúly nem csak esztétikai kérdés, de bizony az egészségügyi kockázatok elkerülése végett is nagyon fontos. Bizonyított tény, hogy a felesleges kilók a szív-, és érrendszeri megbetegedések mellett a magas vérnyomásról, a cukorbetegségről, valamint a magas koleszterinszintről is tehetnek. A mindennapi energikusság és jó közérzet érdekében tehát elengedhetetlen, hogy odafigyeljen testsúlyára,… Tovább: Fitness otthon – kondigépet a lakásba!»

Mennyi a dietetikus fizetése?

Mennyi a dietetikus fizetése?

Az egészséges életmód és a táplálkozásra való odafigyelés napjainkban olyan témák, amelyek sokakat érdekelnek és érintenek. Nem véletlen, hogy a dietetikus szakma is egyre inkább keresett. De mégis mekkora jövedelemre számíthatnak azok, akik e terület mellett teszik le voksukat? A Docplanner dietetikusokra vonatkozó felmérés szerint bruttó 150-160 ezer forint az átlagbér a szakmában, de természetesen több tényező függvénye, hogy mennyit tehetnek zsebre a szakemberek. Mitől függ a bérezés mértéke? Nyilvánvalóan nem… Tovább: Mennyi a dietetikus fizetése?»

Napi folyadékbevitel nyáron

Napi folyadékbevitel nyáron

A nyári hónapokban nem csak az étkezési szokások változnak meg, de sokkal több folyadékra is van szüksége a szervezetnek. Míg a marhapörkölt helyett inkább fogyasztanánk egy hűsítő gyümölcslevest némi salátával, addig a kakaó és a forralt bor helyett is jobban kívánjuk az ásványvizet, a gyümölcsleveket. Ezzel nincs is baj, ami azonban rendkívül fontos, az az elfogyasztott folyadék mennyiségére való odafigyelés. Amennyiben Ön is azok közé tartozik, akik csak  akkor nyúlnak… Tovább: Napi folyadékbevitel nyáron»

A koleszterinszint csökkentése

A koleszterinszint csökkentése

Napjainkban a szív-, és érrendszeri megbetegedések sokakat érintenek. A vezető halálozási oknak számító egészségügyi problémák részben a magas koleszterinszintre is visszavezethetőek. Fontos tudnia, hogy nem minden koleszterin rossz. A szervezet számára hasznos HDL-koleszterin ugyanis segíti a szív munkáját, és hozzájárul ahhoz, hogy a káros, úgynevezett LDL-koleszterin lehetőleg minél kevésbé rakódjon le az erek falára. Ha ugyanis ez megtörténik, akkor érelmeszesedés alakul ki, annak minden kockázatával együtt. De mit tehet azért,… Tovább: A koleszterinszint csökkentése»

Oldal 1 / 612345...Utolsó »
FPI
2011