Cikkek a(z) Biztosítás kategóriákból

Ön is visszakaphat 20% adót, ha nyugdíjbiztosítást köt

Ön is visszakaphat 20% adót, ha nyugdíjbiztosítást köt

Napjainkban egyre többet hallani az állami nyugdíjrendszer működésének hiányosságairól, és ezzel együtt a megélhetés nehézségeiről. A probléma valós, éppen ezért célszerű időben elkezdeni foglalkozni a témával. A http://nyugdijbiztositas.com/ szakértője szerint is megéri a 20 % adókedvezménnyel támogatott nyugdíjbiztosítást választani, hiszen ez kedvező feltételekkel teszi lehetővé, hogy már a munkával töltött évek kezdete óta gondoskodhasson nyugdíjas éveinek anyag biztonságáról. A téma sokak számára talán új, és ismeretlen lehet, ezért a jelenleg a magyar piacon… Tovább: Ön is visszakaphat 20% adót, ha nyugdíjbiztosítást köt»

Oktatási költségek – többmilliós kiadás gyermekenként

Oktatási költségek – többmilliós kiadás gyermekenként

Szülőként mindannyian jól tudjuk, hogy a gyermeknevelés nem csak az együtt töltött örömteli időszakról szól, hanem bizony megvannak a vele járó anyagi kötelezettségek is. Az oktatási költségek már az általános iskolában igen magasak lehetnek, hiszen egyre több helyen plusz foglalkozások is várnak a kicsikre, melyek költségtérítéses formában rónak kiadásokat a szülőkre. A középszintű intézmények, gimnáziumok nagy része hangsúlyt fektet a nyelvoktatásra akár különórák adásával is, mely szintén nem olcsó mulatság… Tovább: Oktatási költségek – többmilliós kiadás gyermekenként»

Melyik a legjobb megtakarítás gyermekek részére?

Melyik a legjobb megtakarítás gyermekek részére?

Egy gyermek felnevelése akár több millió forintba is kerülhet, hogy a felsőfokú tanulmányok finanszírozásának nehézségeiről  már ne is beszéljünk. Nem csak a tudatos pénzkezelésre nevelés indokánál fogva érdemes azonban a gyerekek részérő történő megtakarítási formák mellett dönteni, hanem azért is, hogy a jövőben felmerülő költségek könnyebben finanszírozhatóak legyenek. Az anyagi háttér pedig kétségkívül biztonságot teremt mind a szülők, mind a gyermek számára. Sebestyén András szerint a két legnépszerűbb gyerek megtakarítási… Tovább: Melyik a legjobb megtakarítás gyermekek részére?»

Folytatódik a magánnyugdíjpénztárak megszűnése

Folytatódik a magánnyugdíjpénztárak megszűnése

A magánnyugdíjpénztárak működési nehézségei és anyagi gondjai már számítanak titoknak, s ezúttal a Pannónia nyugdíjpénztár szűnt meg – írja a HJB.hu portál. Bár a PSZÁF első negyedévre vonatkozó adatai szerint még 10 intézmény működött hazánkban, de tény, hogy már akkor is végelszámolás folyt az Aegon, az Erste és az OTP Magányugdíjpénztár ellen.

Hogyan válasszunk életbiztosítást?

Hogyan válasszunk életbiztosítást?

Rengeteg hazai biztosító kínál számunkra különböző életbiztosítási ajánlatokat. Érdemes tehát komolyan megfontolnunk, hogy mi alapján döntünk egy adott biztosítótársaság vagy életbiztosítás mellett. Mindenképpen alaposan tájékozódjunk, illetve szükség esetén vegyünk igénybe életbiztosítási tanácsadót is, mert így elkerülhetjük azt, hogy meggondolatlanságunk áldozatává váljunk. Nézzünk meg most néhány hasznos tanácsot a megfelelő életbiztosítási szerződés kiválasztásához:

Nyugdíj előtakarékosság: mikor kezdjünk el megtakarítani?

Nyugdíj előtakarékosság: mikor kezdjünk el megtakarítani?

Ha, szóba kerül a nyugdíj előtakarékosság, hajlamosak vagyunk azt mondani, hogy erre bizony még ráérünk. A valóságban persze ez még sincs így, hiszem nyugdíj előtakarékosságra, minden korosztálynak szüksége lehet. Fiatalként pedig előnnyel indulunk, hiszen minél hamarabb kezdünk el nyugdíj célra anyagi tartalékot felhalmozni, annál kevesebb összeget kell a havi költségvetésből ilyen célra elkülönítenünk. Így általánosságban elmondható, hogy az öngondoskodásba érdemes minél hamarabb belevágni, annak érdekében, hogy nyugdíjas korunkban ne kelljen jelentős életszínvonal csökkenéssel szembenéznünk.

Biztosítási alkuszok bemutatása: Árkádia Team

Biztosítási alkuszok bemutatása: Árkádia Team

Az Árkádia Team Kft 1996 óta van a biztosítási piacon. Az utóbbi években azonban, a többi biztosítási alkuszhoz hasonlóan, ez a cég is megjelent az online szolgáltatók között. Ahogy a biztosítók is egyre nagyobb kedvezményeket adnak az online kötéshez, új alkalmazkodtak ehhez az alkusz cégek is.

Vajon olcsóbb lesz a kötelező biztosítás 2013-ban?

Vajon olcsóbb lesz a kötelező biztosítás 2013-ban?

A KGFB 2013-as árait sok minden befolyásolhatja,a mit az idénről megtapasztaltak a biztosítótársaságok. A baleseti járulék bevezetésével sem nőttek olyan mértékben a kötelező biztosítás árai, mint az a piaci elemzők jósolták. Tanulságos volt tehát a kampány mindazok számára, akik drasztikus drágulásokat emlegettek, hiszen a nyomott árak megmaradtak, sokkot emlegettek, ami végül is nem következett be. Az árakban nem tudták érvényesíteni a teljes emelést a biztosítók, sokan lenyelték ezt a békát, így ezzel sok gépjárműtulajdonos járt jól.

Kötelező biztosítás kampány nélkül kevesebb a biztosító váltás

Kötelező biztosítás kampány nélkül kevesebb a biztosító váltás

Azok az autósok, akik év közben váltanak kötelező biztosítás szolgáltatót, lényegesen kisebb arányban élnek a lehetőségeikkel. Az ügyfelek közül még mindig sokan azt gondolják, hogy novemberben lesz lehetőségük újabb szerződés után nézni, míg sokan elfeledkeznek a szigorú határidőkről. A biztosítók ugyan kötelezően kiküldenek egy levelet a határidő előtt 50 nappal, de ez is kevés ahhoz, hogy az emberek megnézzék a következő évi díjaikat egy kötelező biztosítás kalkulátorral. Az ügyfelek harmada… Tovább: Kötelező biztosítás kampány nélkül kevesebb a biztosító váltás»

Alulbiztosított lakásbiztosítások

Alulbiztosított lakásbiztosítások

A biztosítók minden évben az évforduló előtt kiküldik az ügyfeleknek az indexlevelet, amely a következő évre szóló lakásbiztosítás díjat tartalmazza. Az indexelést, amely az infláció mértékével közel azonos emelést jelent a díjban, nem kötelező elfogadni. Az alulbiztosítás jelenlétét jól mutatja, hogy az emberek lényegesen többet költöttek tartós fogyasztási cikkre, mint amennyi a lakásbiztosítás szerződésekben aztán megjelenik. Ennek oka részint a spórolás, hiszen kisebb ingóság értékre kisebb a díj is. Az… Tovább: Alulbiztosított lakásbiztosítások»

Oldal 1 / 212
FPI
2011